Vragen? Bel of mail ons! 088 - 020 46 95|info@wozwet.nl
Informatie2020-03-03T17:41:34+01:00

Informatie

Alles over de wet WOZ

De wet WOZ regelt de totstandkoming van de WOZ waarde en de belastingen die daarmee gepaard gaan. WOZ staat voor ‘Waardering Onroerende Zaak’. Ieder gebouw in Nederland krijgt een WOZ waarde toegekend.

De gemeente kan niet iedere woning bezoeken, dit kost te veel tijd en geld. De WOZ waarde wordt door de gemeente bepaald aan de hand van computermodellen, digitale vergelijking van woningen en historische verkoopgegevens.

De gemeente probeert met de WOZ waarde een zo goed mogelijke schatting te maken van de mogelijke verkoopprijs van een woning. Deze schatting is meestal niet 100% correct, de gemeente weet namelijk niet genoeg over uw woning om een goede vergelijking te maken. Daarom betaalt u vaak te veel belasting.

Volgens het bestuursrecht heeft u de mogelijkheid om deze waarde te laten corrigeren. U kunt dit zelf doen, maar omdat dit een lastig proces is waarvoor deskundigheid nodig is, heeft de overheid bepaald dat u gratis hulp krijgt. De gemeente heeft hiervoor een termijn van 6 weken gesteld na het ontvangen van de WOZ beschikking.

Wij van WOZwet.nl bieden u deze kosteloze hulp aan, uw gemeente vergoed alle gemaakte kosten. Op die manier zorgen we er samen voor dat uw belastinglast niet langer onterecht te hoog is.

0
Landelijk aantal ingediende bezwaarschriften in 2019
0%
Landelijke succesvolle bezwaarschriften in 2018 (WOZwet.nl heeft maar liefst 89% succesvolle bezwaarschriften)
0%
Landelijk gemiddelde WOZ waarde daling na succesvol bezwaarschrift in 2018

Bezwaar maken kan tot maximaal 6 weken nadat u de beschikking heeft ontvangen. Meld u op tijd aan.

Aanmelden

De werkwijze van WOZwet.nl

De WOZ waarde van woningen stijgt al jaren, daardoor moet u steeds meer belasting betalen. Door de onnauwkeurigheid van de WOZ waarde vaststelling van de gemeente betaalt u ook nog eens vaak onterecht te veel.

Ons team van ervaren WOZ experts, taxateurs en juridische adviseurs zorgt ervoor dat uw WOZ waarde gecorrigeerd wordt naar de juiste waarde zodat u minder belasting hoeft te betalen.

Dit doen wij door een uitgebreid WOZ waarde onderzoek uit te voeren, een professioneel goed beargumenteerd bezwaarschrift te schrijven, een taxatierapport op te stellen (indien nodig) en de juiste gegevens officieel in te dienen bij uw gemeente. Daarnaast zullen wij u vertegenwoordigen tijdens de hoorzitting. Daarna zal de gemeente uitspraak doen en in de meeste gevallen uw WOZ waarde naar beneden bijstellen.

Wij zijn enorm trots op de resultaten die we behalen voor onze cliënten en we hopen dat we ook u mogen helpen om niet langer onterecht teveel belasting te betalen. We hebben ervoor gezorgd dat u zich heel eenvoudig kunt aanmelden, het duurt maar 5 minuten.

Altijd 100% gratis

Een bezwaar door WOZwet.nl kan u alleen maar geld besparen. Er zitten namelijk nooit kosten verbonden aan onze dienstverlening die u moet betalen.

Wij krijgen een vergoeding van uw gemeente, omdat wij namens u een juiste WOZ waarde vaststellen.

De gemeente geeft deze vergoeding omdat dit goedkoper is dan alle WOZ waardes zelf op juistheid te onderzoeken.

U kunt zich dus zonder enig risico aanmelden, en het kost u ook nog eens geen enkele moeite. Aanmelden is binnen 5 minuten gedaan.

Meer informatie of nog vragen? Bel of mail ons!

Contact

Uw besparing

Hoeveel u bespaart met een WOZ bezwaar is moeilijk in te schatten. Het is afhankelijk van uw gemeente, woningwaarde, inkomen en andere factoren. De gemiddelde besparing is 287 euro per jaar voor de jaarlijkse belastingen. Daarnaast kunt u nog duizenden euro’s besparen op bijvoorbeeld schenk of erfbelasting. Alle onderstaande belastingen zijn gebaseerd op de WOZ waarde.

 • Onroerende Zaak Belasting

 • Watersysteemheffing

 • Inkomstenbelasting
  (via eigenwoningforfait)

 • Afvalstoffenheffing
  (afhankelijk van de gemeente)

 • Rioolheffing
  (afhankelijk van de gemeente)

 • Vermogensbelasting
  (bij tweede/vakantie woning)

 • Vennootschapsbelasting
  (Indien pand (deels) zakelijk eigendom)

 • Bijtelling privé gebruik
  (Indien pand zakelijk eigendom/huur)

 • Schenkbelasting

 • Erfbelasting

Rekenvoorbeeld

WOZ waarde voor bezwaarschrift: €380.000
WOZ waarde na bezwaarschrift: €325.000
Totale daling in WOZ waarde = €55.000

Eigenwoningforfait (inkomstenbelasting)
Tarief eigenwoningforfait is 0,60% (tarief in 2020)
Tarief inkomstenbelasting is 49,50% (tarief schaal 2 in 2020)
Daling eigen woning forfait = €55.000 x 0,60% = €330,-
Besparing inkomstenbelasting = €330 x 49,5% = €163,35

Onroerendezaakbelasting (gemeentelijke belasting)
Tarief OZB-belasting is 0,18%
(gemiddeld tarief Nederland, verschilt per gemeente)
Besparing OZB = €55.000 x 0,18% = €99,-

Waterschapsheffing
Tarief watersysteemheffing is 0,07%
Besparing watersysteemheffing = €55.000 x 0,07% = €38,50

Totale besparing
Besparing op inkomstenbelasting = €163,35
Besparing op OZB-belasting = €99,00
Besparing op waterschapsheffing = €38,50

De totale besparing bedraagt: €300,85

Over de looptijd van de hypotheek (30 jaar) kan dat oplopen tot een besparing van meer dan 9 duizend euro.

Bespaar ook gemiddeld €287,- per jaar aan belasting

Aanmelden

Vergelijk WOZwet.nl

Andere WOZ bureau's

 • 55% tot 85% succeskans
 • Bovengemiddelde besparing op belasting
 • Aanmelden kan ingewikkeld zijn
 • Kosteloos onder bepaalde voorwaarden

WOZwet.nl

 • 89% succeskans
 • Maximale besparing op belasting
 • Super eenvoudig aanmelden binnen 5 minuten
 • Altijd volledig kosteloos voor u

Zelf bezwaar maken

 • Gemiddeld 40,9% succeskans
 • Gemiddelde besparing op belasting
 • Zelf onderzoek doen, taxatie rapport op (laten) stellen, bezwaarschrift schrijven en hoorzitting bijwonen.
 • Kosten voor diverse registers

Veelgestelde vragen

Heeft het altijd zin om mijn woning aan te melden?2020-02-11T17:45:31+01:00

Ja, ook als u twijfelt of het zin heeft en of de waarde wel omlaag zal gaan is het verstandig uw woning aan te melden. Wij onderzoeken de mogelijkheden voor uw woning, met meer dan 100 verschillende bezwaar redenen is er bijna altijd wel een die op uw woning van toepassing is. Bovendien duurt aanmelden maar 5 minuten, is het volledig kosteloos en loopt u geen risico.

Komt er een taxateur langs?2020-03-03T22:07:56+01:00

Wij maken uw bezwaar volledig op afstand, door gebruik te maken van diverse openbare en gesloten registers en informatie verzamelplaatsen de informatie die u ons geeft kunnen wij ons een goed beeld vormen van uw woning en een goed bezwaarschrift schrijven. In een enkel geval kan de gemeente een taxateur langs sturen, dit gebeurt echter zeer zelden en u mag dit weigeren. Het weigeren van een taxateur heeft geen nadelige gevolgen voor u, u hoeft zich dus nergens zorgen om te maken.

Hoe kan het dat jullie dienstverlening volledig gratis is?2020-02-11T17:46:14+01:00

Onze dienstverlening is volledig gratis en kosteloos voor al onze cliënten met een particuliere koopwoning. Uw gemeente betaald ons een vergoeding voor de diensten die wij leveren, u merkt daar verder niets van. Dit is wettelijk geregeld in het bestuursrecht. Doordat wij door de gemeente betaald worden, hoeft u niets meer te betalen.

Zitten er risico’s verbonden aan het maken van een WOZ bezwaar?2020-01-21T17:03:07+01:00

Nee, er zitten geen risico’s verbonden aan het maken van een WOZ bezwaar. Vaak wordt er gedacht dat het een invloed heeft op de daadwerkelijke verkoopwaarde, dit is onjuist, kopers kijken namelijk niet naar de WOZ waarde van 1 woning. Sterker nog, door de lagere WOZ waarde hoeft de koper minder belasting te betalen. Dit maakt uw woning aantrekkelijker. Ook wordt er vaak gedacht dat de WOZ waarde omhoog kan gaan tijdens een bezwaar, uw WOZ waarde kan alleen omlaag gaan als wij bezwaar maken en een lagere waarde eisen. In het slechtste geval blijft de waarde hetzelfde en verandert er voor u niets.

Hoe en wanneer wordt de WOZ waarde vastgesteld?2020-02-11T17:45:07+01:00

De WOZ waarde die u dit jaar ontvangt, geeft de waarde aan van uw woning van 1 januari vorig jaar. U ontvangt de WOZ waarde ieder jaar voor 1 maart, de meeste gemeenten maken de WOZ waarde bekend op 28 februari. De WOZ waarde wordt door de gemeente vastgesteld door middel van verschillende computersystemen, computermodellen en historische verkoopgegevens van andere woningen in uw buurt. Helaas zijn deze systemen en modellen niet 100% nauwkeurig, waardoor uw waarde meestal te hoog uitkomt.

Hoeveel kan ik besparen met het maken van een bezwaar?2020-02-11T17:45:18+01:00

Hoeveel u daadwerkelijk bespaard is afhankelijk van verschillende factoren, zoals: de gemeente waarin u woont, hoeveel uw WOZ waarde daalt, uw inkomen en andere factoren. Gemiddeld besparen klanten van ons 287 euro per jaar, over de looptijd van uw hypotheek kan dat flink oplopen.

Hoe lang duurt de bezwaar procedure?2020-02-11T17:45:46+01:00

U hoeft zich alleen maar aan te melden, dat duurt ongeveer 5 minuten. Daarna doen wij de rest. Helaas laat de gemeente wel vaak op zich wachten met een antwoord, het is dus mogelijk dat u pas in het laatste kwartaal van het jaar de uitslag ontvangt. Geen zorgen, uw bezwaar wordt niet vergeten.

Waarom zijn jullie resultaten veel beter dan het gemiddelde en dan andere bureaus?2020-02-11T17:46:00+01:00

Al ons personeel is volledig gespecialiseerd in particuliere koopwoningen, we doen niets anders. Onze specialisatie, samen met onze ruime ervaring en passie voor het vak zorgen ervoor dat we resultaten behalen waar we trots op zijn.

Go to Top